Konzumácia Sushi
Keďže sa sushi stáva čoraz viac obľúbenejšou pochúťkou tu uvádzam správny postup ako konzumovať sushi po poradí je vhodný pre začiatočníkov:
Ak konzumujete len klasický set sushi ktorý sa skladá z maki postup je takýto:
Bežný sushi set z maki by sa mal skladať aspoň z troch druhov rýb napríklad ak máme na taniery maki s lososom, maslovou rybou, krevetami a tuniakom postup by bol takýto:
Ak máte radi wasabi ale je pre Vás moc pikantné tak ho možete zmiešať so sojovou omáčkou v myštičke.
Zázvor býva často sfarbený do rúžova alebo až do bordovo červena, zázvor by sa mal konzumovať vždy vtedy ak skončíte s konzumáciou každej ryby istého druhu alebo ak začínaťe kontumovať iný druh sushi napríklad nigiri zázor je vhodný na toto preto lebo má dezinfekčné účinky a perfektne odstáni chuť z predošlého druhu sushi.
Vždy začíname skonzumáciou tej najľahšej ryby a tou je maslová ryba.
Ako ďalej konzumujeme svetlé ryby sko sú napríklad losos alebo kreveta.
Po konzumácii svetlých rýb je vhodná aj konzumácia sushi ktoré obsahujú zeleninu avšak nie z ovocím.
Ako poslednú konzumujeme tmavú rybu a tou je losos.
Ďalej konzumujeme nigiri a ako poslednú temaki.
Nikdy nemiešame zo sashimi iné druhy sushi, sashimi sú jedinečné v tom že sa kontumujú bez ryže a riasy len plátky surovej ryby zo sójovou omáčkou a zeleninou.